11 niet-bijzondere voetballers met 1 interland voor Oranje

Tot de Oranjeselectie behoren de allerbeste voetballers uit Nederland. Daar kom je niet zomaar. En speelminuten zijn al helemaal niet voor iedereen weggelegd. Hoewel: deze middelmatige voetballers hebben toch echt een interland achter hun naam.

1. Otman Bakkal

Bakkal is de international met de minste speeltijd ooit in Oranje: 6 minuten. En dan ook nog een bloedeloze oefenpot tegen Paraguay, die eindigt in 0-0. Maar dat haasje pakken ze niet meer van ‘m af.

2.  Niels Oude Kamphuis

Met 28 wedstrijden was Oude Kamphuis een vastigheidje in Jong Oranje, maar de definitieve stap naar het grote Oranje weet hij niet te zetten. Als speler van Schalke 04 maakt hij uiteindelijk 10 minuten in het Nederlands elftal.

3. Royston Drenthe

In 2010 stop Gio als international. In zijn zoektocht naar een linksback probeert Bert van Marwijk allerlei opties uit, zoals Erik Pieters en Vurnon Anita. Ook Roya2faces speelt 1 interland. Het blijft bij 11 minuten in Oranje.

4. Jorrit Hendrix

Soms maken wissels een ploeg beter. In het geval van Jorrit Hendrix is dit absoluut niet het geval. In de 26 minuten dat hij Sneijder vervangt tegen Griekenland, incasseert Oranje een tegentreffer en verliest.

5. Uğur Yildirim

De voormalig kampioen vrije trappen schopt het ook tot 1 interland. Een saaie 0-0 tegen Engeland, waarvan alleen het zwart-witte shirt van Nederland onthouden wordt.

6. Nicky Hofs

Het lijstje slechte debutanten van Marco van Basten is lang. In 2006 speelt Nicky Hofs net als Martijn Meerdink zijn enige interland. Ook op het veld: Barry Opdam, George Boateng en Kew Jaliens. Tegenstander Ecuador is niet onder de indruk, maar Oranje wint wel: 1-0.

7. Sander Boschker

Sander heeft qua speeltijd en medailles een prachtig moyenne. Hij speelt maar 45 minuten in Oranje, maar pakt als derde doelman mooi een zilveren plak op het WK 2010.

8. Romano Denneboom

Tegen Liechtenstein kiest van Basten voor Dave van den Bergh als linksbuiten en Romano Denneboom op de rechterflank. Stuwen zij het niveau omhoog? Nee. Spelen zij veel interlands? Dat al helemaal niet.

9. Piet Velthuizen

Zou er na Piet Velthuizen nog een keer een ‘Piet’ debuteren in Oranje? Ik denk het niet. Velthuizen speelt in 2009 een helft tegen Japan, pakt knap een vrije trap en houdt de nul. Keurige statistieken.

10. Jean-Paul Boëtius

Na Robben, Kuyt en Depay is de spoeling dun op de flanken in 2014. Een jaar nadat Ola John 60 minuten maakt, speelt Boëtius liefst 72 minuten. Het blijft bij een debuut voor beide spelers.

11. Michel Kreek

Zit in hetzelfde schuitje als Bart Latuheru en Romeo Zondervan: alle drie maken ze de 90 minuten vol bij hun debuut. Toen hadden de bondscoaches genoeg gezien: doorselecteren.

Meer Oranje:

11 oud-internationals met meer interlands dan je dacht

Tekst: Dirk van den Heuvel
Foto’s: screenshots YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s