Episch leesvoer: De Bosatlas van het Nederlandse voetbal (Noordhoff)

Veel reikhalzend uitkijken was er niet bij, als je je boekenpakket ging ophalen op de middelbare school. Toch was er met de Grote Bosatlas wel een soort van uitzondering. Dankzij dat dikke boekwerk lag de wereld aan je voeten.

Hij bevatte kaarten waarvan je niet eens wist dat er kaarten van te maken waren. In de loop van het jaar werd de pret ernstig gedrukt. De Grote Bosatlas diende een stevig educatief doel: je moest en zou eruit leren. Het ontspannen doorbladeren maakte plaats voor zwetend zoeken naar de juiste kaarten bij de proefwerkopdracht. Na mijn middelbare schooltijd (met daarin o.a. een 2,5 voor het tentamenonderdeel over fysische geografie en een 3 keer zo hoog cijfer voor het tentamenonderdeel over sociale geografie) besloot ik nooit meer een Grote Bosatlas te bezitten.

Het was even slikken toen ik De Bosatlas van het Nederlandse voetbal cadeau kreeg van mijn zuster en zwager. Toen ik om mij heen keek, zag ik gelukkig nergens tentamenopdrachten, hoorde ik niet de stem van (mijn overigens zeer goede) aardrijkskundeleraar meneer Zonderland. De kust was veilig. Gelukkig want De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is een briljante verzameling kaarten voor de liefhebber. Ongelooflijk hoeveel voetbal er in ons kleine landje past en hoeveel inzicht daarin te verschaffen is. Je verdwaalt gerust een aantal avonden in de feiten en cijfers. Absoluut een aanrader voor de voetballiefhebber met goedgevulde boekenkast.

Score: drieënhalve Ferdi’s 

halveferdi_epischleesvoer

Tekst: Sebastiaan de Kroon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s