11 Epische Techknoknotjes – Het Elftal

Met Davy Pröpper en Remko Pasveer kent de Eredivisie twee trotse dragers van de karakteristieke technoknot. Nu Pröpper het profvoetbalbestaan achter zich laat, kunnen we alleen nog op de Ajax-doelman rekenen. Maar wie zijn de illustere voorgangers van Remko and Davy? Welke Eredivisievoetballers hebben de deze haartrend in gang gezet? We duiken het archief in en vinden tal van beknotte voetballers met een verleden in de hoogste Nederlandse voetbalafdeling. Een volledig elftal, welteverstaan!

Remko Pasveer – Doelman

Hoe kan het ook anders, Remko Pasveer staat op doel in het knotjeselftal. De recent opgebloeide goalie van landskampioen Ajax gooit tegenwoordig zelfs hoge ogen in de Champions League. Vooral Erling Braut Haaland zal Remko’s grijze staartje niet snel vergeten. 

Rick Karsdorp – Verdediger

Voordat Rick naar AS Roma verkast, baart de vleugelverdediger niet alleen opzien met zijn vele tatoeages. Ook zijn merkwaardige mini-knotje, het geesteskind van celebrity-kapper Cihan ‘Cinostyle’ Karadavut, doet het goed bij de jonge fans van de Stadionclub. 

Nemanja Gudelj – Verdediger

Natuurlijk, Gudelj is geen voorstopper pur sang, maar de multifunctionele Serviër zal deze rol vast ook met verve invullen. We kennen Nemanja natuurlijk van zijn tijd bij achtereenvolgens NAC Breda, AZ Alkmaar en Ajax. Inmiddels speelt de verdedigende middenvelder echter zijn wedstrijden in het zonnige Sevilla, waar de fashionista het veld betreedt met een knotje én haarband. 

Daley Blind – Verdediger

Ajax-maatje Daley Blind mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Daley rockt vooral in zijn tijd bij Manchester United een knotje, maar moet het tegenwoordig doen met wat minder haar op zijn hoofd.

Jeroen Van Der Lely – Verdediger

Op links posteren we voormalig broodvoetballer Jeroen Van Der Lely. De inmiddelse gestopte linksback werkt op het moment zijn studie Literatuurwetenschap in Utrecht af, maar bij FC Twente betrad Jeroen dikwijls het veld met een keurige paardenstaart. 

Davy Pröpper – Middenvelder

Vorig jaar zomer streek Davy Pröpper neer in Eindhoven, de plek die hij enkele jaren eerder achterliet voor een avontuur in de Premier League. Na slechts een half seizoen zag de middenvelder het profvoetbalbestaan echter niet meer zitten: Knotjesdrager Davy hing deze week zijn kicksen voorgoed aan de wilgen. 

Eric Gutierrez – Middenvelder

Het had zo’n mooie tandem kunnen zijn: Mexicaan en knottenhoofd Eric Guterriez samen met Davy Pröpper op het middenrif bij PSV. Het heeft echter niet zo mogen zijn, al kunnen we Eric nog steeds op de Nederlandse velden bewonderen. 

Bilal Başaçıkoğlu – Middenvelder

Ook al zagen we Bilal bij Feyenoord normaliter schitteren als buitenspeler, de Nederlandse Turk kan ook prima uit de voeten het middenveld. Dat bewijst Başaçıkoğlu wekelijks bij Heracles. De vleugelflitser is vooral bekend van zijn weelderige krullenbol, maar heeft gedurende één week ook een knotje op het hoofd. 

Marko Arnautović – Aanvaller 

Het voormalig enfant terrible van FC Twente heeft tegenwoordig een baard en geblondeerd haar, maar was eerder in zijn loopbaan ook vaak te zien met knot. 

Zlatan Ibrahimovic – Aanvaller

In de spits staat niemand anders dan Koning Zlatan. Bij Ajax in de Eredivisie heeft Zlatan nog geen knot, dat kapsel komt pas later, maar is het knotje inmiddels niet meer weg te denken bij de flamboyante Zweed.

Fran Sol – Aanvaller

Voormalig Willem II-topschutter Fran Sol mag uiteraard niet ontbreken in de aanval van ons techno knotjes-elftal. De publiekslieveling maakt zijn doelpunten tegenwoordig bij SD Eibar in de Segunda División en is nog steeds een graag geziene gast in Tilburg.

Tekst: Niek Leermakers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s