11 voetballers met machtige manen

Gracieus draven ze over de velden. De blik over de bal. De wind wapperend door de sierlijke lokken. Deze langharige mannen verrijkten de voetbalvelden met hun elegante coupe. Van huisvrouw tot hippie. Dit zijn 11 voetballers met een stel machtige manen.

1. Ger Senden

Ger is lekker gek. Van kortpittig tot verwilderd. De verdediger experimenteert naar hartenlust met zijn dynamische haardracht. In alle cosmetische chaos is er gelukkig een stabiele factor: zijn schier oneindige contract bij de club uit Kerkrade.  

2. Bert Zuurzam

Je gunt de beste man een degelijke föhn. Bert verblindt op wekelijkse basis het publiek met zijn spierwitte manen. Schitteren op het hoogste niveau? Het is hem niet gegeven.

3. Remco Torken

De vaandeldrager van het McDonaldskapsel? Remko Torken doet een serieuze gooi naar de titel van de grootste gele M van het noordelijk halfrond. De doorgaans bescheiden bogen worden bij de aanvaller omgetoverd tot een stel machtige manen. Wat daar nu van over is? Helemaal niks.

4. Nico Jalink

De instructies bij de kapper zijn kraakhelder. Nico Jalink lijkt te zijn geïnspireerd door de aloude Vokuhila. Met zijn kolderieke kapsel is hij van vaste waarde in de eredivisie: van Rotterdam tot Sittard. Nico pikt overal zijn doelpuntjes mee.   

5. Twan Scheepers

Twans lievelingsdier? Een leeuw.

6. Wilbert Goossens

Flowerpower. Woodstock. En de hele dag je verzetten tegen de consumptiemaatschappij. Wilbert Goossen ademt met zijn hippiecoupe de jaren zestig en is een prachtige ode aan protestzanger Armand.

7. Milko Djurovski

Roken. Zuipen. Scoren. Milko was een boefje. En daar mag een wilde bak haar niet bij ontbreken. De ongelikte beer van de voetbalvelden had een neusje voor de goal en maakte furore bij de FC Groningen.

8. Marcel Peeper

Marcel Peeper laat zich inspireren door elke willekeurige uitgebluste huisvrouw. De futloze langharige coupe schreeuwt om een gezonde dosis Andrélon.  

9. Richard Sneekes

Ook Richard zet de kapper buitenspel. Namens Fortuna paradeert de middenvelder met zijn woelige blonde manen over de vaderlandse voetbalvelden. Ook in het buitenland blijft hij trouw aan zijn overweldigende lokken.  

10. Mika Väyrynen

Je kent ze wel: de gekwelde gothics die steevast bivakkeerden in de krochten van de middelbare school. Mika maakte zonder twijfel deel uit van deze subgroep. Een tikkeltje mistroostig, maar bovenal Fins.

11. Gertjan Verbeek

Een wildebras pur sang. Gert-Jan heeft eigenlijk nooit een hele heldere haarvisie gehad, zo lijkt het. Zijn grillige manen komen volledig overeen met zijn kleurrijke karakter.   

Tekst: Maarten Kuijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s