11 snorren in Panini’s Voetbal ’95

De snor. Het juweel onder de neus. De koning van de gezichtsbeharing. Tegenwoordig is-ie weinig op de voetbalvelden te vinden. Dat was dat midden jaren 90 wel anders. Zoals op deze voetbalplaatjes.

1. Romeo Zondervan
Romeo Zondervan

Deze eenmalig international van Oranje was een stijlicoon. Dat zie je op het voetbalplaatje, maar ook aan deze outfit die hij droeg in Engeland, en de foto bij dit interview.

2. Jan van Grinsven
Jan van Grinsven

Een rode snor, dat zie je niet vaak. Online staan geen andere foto’s van Jan van Grinsven met rood haar en/of een rode snor. Had-ie een weddenschap verloren, of was het slechte belichting? We zullen het nooit weten.

3. Dean Gorré
Dean Gorre

Gezichtsbeharing en Dean Gorré is een winnende combinatie. Droeg in zijn Groningen tijd een ringbaardje en koos later voor een sikje.

4. Jan-Willem van Ede
Jan Willem van Ede

Keepers en een snor zag je vaker, 25 jaar geleden. Vraag dat maar aan Ed de Goey. Ook Jan-Willem van Ede – tegenwoordig werkzaam in de personenvervoer – draagt ‘m met trots.

5. René Binken
René Binken

In Volendam kunnen ze een snor ook wel waarderen. Hoe graag René Binken wilde dat-ie groeide, meer dan dit zielige streepje werd het niet. Zonde.

6. Leon Hutten
Leon Rutten

Zo! De prijs voor dikstbehaarde kwast op de bovenlip gaat naar Leon Hutten. Als iemand beweert dat-ie 30 jaar terug een 2e carrière als Duitse pornoster had, zou ik het direct geloven. Het enige wat ontbreekt is een schlagermatje.

7. Jacques Koumans
Jacques Koumans

Die hadden we nog niet gehad: het vlassnorretje. Daardoor ziet Jacques Koumans er direct louche uit – ik zou geen 2ehands auto van ‘m kopen. Ook mooi: de snel gefrommelde touwtjes in zijn Beltona-shirt.

8. Winston Bogarde
Winston Bogarde

Een snor – met sik – past perfect bij Bogarde. Net zoals de gouden ketting die hij draagt in de beste reclame van de jaren 90: Ton winst? Winston!

9. Joop Gall
Joop Gall

Joop is kaal, maar heeft toch een scheiding in z’n haar. Gelukkig haalt zijn snor de aandacht weg van dat akelige kapsel. Gelukkig is het kwartje inmiddels gevallen. Joop heeft een metamorfose ondergaan.

10. Marcel van der Net
Marcel van der Net

Ook deze foto straalt een woord uit: RETRO. Shirtsponsor lotto, de enorme kraag, AMEV verzekeringen en het uiterlijk van Marcel van der Net. Zo zag je er genoeg in die tijd.

11. Ricardo de Jongh
Ricardo de Jnonge

Ricardo was z’n tijd ver vooruit. Als hij vandaag met zo’n snor, kapsel en keeperstenue door Amsterdam zou lopen, krijgt-ie goedkeurende knikjes van hipsters.

Bonus: Vampeta
Vampeta

Ook in Brazilië weten ze de snor op waarde te schatten. Deze gezichtsbeharing stuwde Vampeta lachend naar de top.

Meer snorren:

De 11 meest epische snorren uit de Eredivisie

Meer voetbalplaatjes:

11 Maaskantje matjes in Panini’s Voetbal ’95
11 epische oorbellen in Panini’s Voetbal ’95
11 epische glitterplaatjes in Panini’s Voetbal ’95
11 (oud-)Eredivisietrainers in Panini’s Voetbal ’95

Tekst: Dirk van den Heuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s