11 kortpittige voetballers

Anja. Ingrid. Karin. En niet te vergeten Gerda. Ze staan symbool voor het belegen huisvrouwenkapsel met vurige twist. Rond de eeuwwisseling veroverde de kortpittige haardracht reeds de voetbalvelden. Dit zijn de 11 kortpittige voetballers.

1. Peter Wijker

Peter is helemaal klaar voor de huishoudbeurs. Elke wedstrijd dwalen zijn gedachten af naar allerhande keukengerei, innovatieve wascapsules en fonkelnieuwe airfryers. Peter is met zijn geblondeerde stekeltjes een rolmodel voor elke truttige huisvrouw.  

2. Mark Luijpers

Mark deed ook een dappere poging. Geen overdaad aan gel noch kleurspoeling. Een kortpittig kapsel zonder fratsen. Volledig in de geest van deze no-nonsense verdediger.  

3. John Nieuwenburg

De potten gel zijn niet aan te slepen. Elke wedstrijd vergrijpt de noeste verdediger zich weer aan de vloeibare substantie. Het resultaat? Een kiezelhard kortpittig kapsel.

4. Donny de Groot

Wat ritselt daar tussen de bladeren in de achtertuin? Jawel. Het is de egel op voetbalschoenen: Donny de Groot.

5. Patrick Paauwe

Lichtelijk getoupeerd met een gewaagde kleurspoeling. Ondanks zijn kapsel groeit de centrale verdediger uit tot een alom gerespecteerd leider in het veld. Daar doet zijn uitgroei geen afbreuk aan.

6. Danny Hesp

Even zakelijk in de kapsalon als op het veld. Danny houdt van eenvoud. Met zijn kortpittige haardracht vormt hij de steunpilaar van de club uit Nijmegen. 

7. Ger Senden

Volkszanger Ger. De man die menig hart verovert mijn zijn fluweelzachte stem en onmiskenbare zuidelijke tongval. Het had zomaar gekund. Hij krijgt hoe dan ook wekelijks de handen op elkaar met zijn slappe stekeltjes.

8. Jan Vennegoor of Hesselink

Jan met de lange achternaam en het korte kapsel. Met zijn venijnige stekeltjes groeit de aanvaller in rap tempo uit tot één van de grootste doelpuntenmachines van de PTT-Telecompetitie.  

9. Robert Fuchs

Het kuitenbijtertje van onder andere PSV & RKC. Ook Robert koos voor de zondige mix van kortpittig en kleurspoeling. Het kan de noeste middenvelder niet deren die de spil vormt van de ploeg uit Waalwijk.

10. Sjaak Polak

Funest voor elk kortpittig kapsel? Matige gel. Een veeg – of kopbal –  haalt direct de angel uit de anders zo krachtige coupe. Het droevige eindresultaat zien we terug op de pasfoto van Polak.    

11. Luuk Maes

De een verandert in een generaal. De ander in een kortpittige huisvrouw. Luuk Maes & Edward Sturing gingen hoe dan ook naar dezelfde kapper. Dat moge duidelijk zijn.

Tekst: Maarten Kuijken

1 Comment

  1. Patrick Paauwe! Dat is echt een hele tijd geleden. Tegenwoordig hebben alle kapsels de gekste kleuren en vormen. Het kort pittige kapsel klinkt ineens als een verademing!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s