Orlando Trustfull – Quinty

orlando trustfull

Soms ben ik benieuwd. Wanneer Lucille Werner niet langer voormalig Lingo-presentatrice meer is voor de meeste mensen maar het CDA-kamerlid dat ze nu is. Of Pia Dijkstra misschien ooit nog de nieuwslezeres wordt die ze was in het collectieve geheugen, in plaats van de D66-politicus die ze werd. Op de mijmertocht door omroepland, die ik dus gek genoeg bij CDA of Lingo begon, kom ik prachtige TV-herinneringen tegen. Wat een persoonlijkheden spatten er van de beeldbuis. Een website als epischeomroepsters.nl zou geen gek idee zijn. Mijn gedachtenkronkel loopt ondertussen steeds verder uit de klauwen. Voordat dat gebeurde was het Rad van Fortuin in mijn hoofd gelukkig al blijven staan bij de felbegeerde 5.000 gulden. Met …nt. Trust.u.. op het bord wist ik het zeker. Nonchalant keek ik Hans van der Togt aan: ‘Leontien, draai de Q maar om; mag ik het zeggen?’. 

Voordat Quinty een Trustfull werd in juni 1996, was Orlando dat al sinds hij in Amsterdam geboren werd in de zomer van 1970. Voetballen deed de kleine Orlando graag. Als tiener op het middenveld trok hij de aandacht van de scouts langs de amateurvelden. Voor een Orlando Trustfull in de groei bleek uiteindelijk bij Ajax toch geen plek. Via onder meer HFC Haarlem en een episode bij de Schiedamse profvoetbaldroom/-luchtbel SVV kwam Orlando uiteindelijk bij Feyenoord terecht. Daar kwam hij onder Willem van Hanegem goed op stoom. Wat wil je met jongens als Arnold Scholten, Ulrich van Gobbel en Ed de Goeij om je heen.

Ook in het decor van Veronica’s Voetvolley schittert Orlando. Samen met andere Nederlandse voetbalsterren laat hij zich op de Antillen als strand-hunk met ragfijne traptechniek niet in de luren leggen door pak ‘m beet een De Boer-De Boer of een Witschge-Witschge. Als klap op de vuurpijl is het Quinty die het strandfeestje vrolijke strandfeestje voor Veronica presenteert. Tot op de dag van vandaag zijn er mensen die het verdwijnen van Veronica’s Voetvolley nog steeds niet begrijpen. Het gemis is groot.

Waar Orlando de stadionspotlights vanaf zijn seizoen Sheffield Wednesday in de Premier League richting het nieuwe millennium steeds minder ziet, laat vrouw Quinty zich veelvuldig zien op de rode loper rond de studio’s in Hilversum. Orlando klimt na zijn actieve carrière en wat tussenjaren even op van verdienstelijk jeugdtrainer tot vaste assistent-trainer in de mislukte buitenlandse avonturen van Frank de Boer. Of er onlangs vanuit de KNVB nog is gebeld met Orlando, die toch zelf ook twee Oranje-tricots in zijn herinneringenkast heeft, weet ik niet. Ook blijft een klus als hoofdtrainer bij een betaald voetbalclub nog achterwege. Ondertussen debuteerde dochter Moïse wel in Goede Tijden, Slechte Tijden. Met fantastische genen stapt zij de voetsporen van haar moeder in.  

Hoewel Orlando’s vrouwen zich keer op keer in de kijker spelen, blijf ik trouw aan hem. Hij mag als epische voetballer op mij rekenen. Het overkomt me niet nog eens dat ik in gesprek raak met iemand die zowel Quinty als Orlando niet kent, heb ik in ieder geval deze ode aan de familie Trusfull om naar te verwijzen.  

Tekst: Sebastiaan de Kroon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s