7 Epische Voetballers die op Roy Donders lijken

Er lopen nogal wat paradijsvogels op de internationale voetbalvelden rond. De gekste kapsels passeren wekelijks de revue. Vooral in Zuid-Amerika en rond de Middellandse zee is het middellange, golvende, zwarte kapsel bovengemiddeld populair. In combinatie met een ronde, glimmende boeventronie is deze haardracht al decennialang een hit en kunnen we maar één conclusie trekken: we weten inmiddels waar realityster Roy Donders zijn inspiratie vandaan haalt. Zet je schrap voor een 7-tegen-7-ploeg vol Roy Donders-look-a-likes.

Sergio Romero

We kennen Sergio natuurlijk van zijn tijd bij AZ én zijn glansrol in de (bijna) succesvolle WK-campagne van Mexico in 2014. Tegenwoordig is Romero professioneel bankzitter bij Manchester United speelt hij louter nietszeggende FA Cup-potjes

Score: 3 Donders.

Inmiddels heeft Sergio zijn glimmende zwarte lokken achter zich gelaten, al blijft de ronde toet voor altijd. Ook zou de naam Sergio natuurlijk niet misstaan in een Tilburgs volkswijk.

Karim Rekik

Karim ‘Rekiki’ Rekik houdt wel van een potje Kruidvat-gel in het haar. Tevens heeft Karim stiekem wel iets weg van onze geliefde Roy. Het zouden zomaar broers kunnen zijn. Na Rekik’s kampioensjaar bij PSV zwerft de Nederlander rond Europa en belandt begin dit seizoen in het zonnige Sevilla. Vooral in de Champions League maakt Karim minuten en snoert daarmee menig criticaster de mond. 

Score: 3 Donders.

Met name de haardracht van Karim doet denken aan onze favoriete volkszanger annex textielmagnaat, maar ook de snoet van Rekik lijkt veel op die van de Stylist van het Zuiden.

Héctor Bellerín

Net als Roy leeft Hector voor de mode. De gelouterde rechtsback van Arsenal is dikwijls op de catwalk in Parijs te vinden en dat hij heeft vooral te danken aan zijn imposante hoofd en glorende zwarte manen. Daarnaast heeft de zelfverklaard fashionista de clubs inmiddels voor het uitkiezen. Zelfs het grote FC Barcelona zit naar verluidt op het vinkentouw om de verloren zoon terug naar Catalonië te halen. 

Score: 2 Donders.

De glitter-huispakken van Roy halen het niet bij de haute couture van Hector Bellerin. Met pijn in het hart moeten we toegeven dat Hector Bellerin toch nét iets stijlvoller is dan Roy. Daarom slechts 2 Donders voor de modieuze Spanjaard.

Maniche

Wellicht één van de meeste gehate Portugezen in Nederland. We kennen de dynamische middenvelder Nuno Ricardo de Oliveira Ribeiro, kortweg Maniche genoemd, vooral van zijn late goal tegen Nederland tijdens Euro 2004. Niet alleen Maniche’s vernietigende uithaal, maar ook zijn natte zwarte lokken en bolle hoofd zijn nog op ons netvlies gegrift. 

Score: 1 Donder.

Ook al heeft Maniche natuurlijk iets weg van Roy, willen we Roy natuurlijk graag te vriend houden. Nederland houdt van Roy, terwijl Maniche zich niet in de lage landen hoeft te vertonen.

Didier Martel

De voormalig spelmaker annex buitenspeler van FC Utrecht en Vitesse kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Met Didier’s kenmerkende gel-matje en forse gelaat verdient de cultheld een hard bevochten plek op het middenveld van de Roy Donders-ploeg. Met name in Utrecht is de populaire Fransman nog een een graag geziene gast en dat heeft Martel vooral te danken aan zijn flamboyante voorkomen.

Score: 3 Donders.

Didier Martel zou niet misstaan op het Festival van het Levenslied en getuige Martel’s Twitter-account is de Bourgondiër net als Donders een echte levensgenieter. Didier en Roy, twee handen op één buik.

Ivan Zamorano

Ivan le terríble, Ivan de verschrikkelijke, maakt in de jaren negentig de Europese voetbalvelden onveilig met talrijke goals, assists en technische hoogstandjes. Zamorano gaat de geschiedenisboeken in als misschien wel de beste Chileense speler ooit. De beste man schittert in het shirt van Real Madrid en Inter Milaan en schrijft liefst 350 officiële doelpunten zijn palmares bij.

Score: 4 Donders.

De Chileense sluipmoordenaar heeft fantastisch glanzend haar en een heerlijke ronde kop. Roy Donders, maak je borst maar nat.

Marcelo Salas

Wederom een Chileense sluipmoordenaar. Oude vos Marcelo Salas lijkt in alle opzichten op collega-doelpuntenmachine Ivan Zamaro en verovert daarmee een plekje in het Roy Donders-zevental. Wát een voorhoede. El Matador strijdt met Zamarano tevens om de titel beste spits in de Chileense voetbalgeschiedenis. De meningen zijn hierover verdeeld, maar we kunnen met zekerheid zeggen dat Salas verdomd veel weg heeft van volksheld Roy Donders.

Score: 5 Donders.

De foto van Salas spreekt boekdelen: het kapsel is tot in perfectie gestyled en aan het zweterige gezicht van Marcelo te zien heeft de Chileen net een schaal worstenbroodjes naar binnen geschoven. Twee druppels water.

Tekst: Niek Leermakers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s