11 populairste verhalen uit 2020

2020 is een raar jaar. Dat mogen we op de drempel naar 2021 best zeggen. Om dit jaar, alle gebeurtenissen, onze lezers en onszelf beter te leren begrijpen, maakten we een analyse van de 11 populairste verhalen van 2020 op epischevoetballers.nl. Komt-ie.

Als we kijken naar nummer 11, dan kunnen we de trieste conclusie trekken dat we een flinke vlaag nostalgie-wee te pakken hebben. Massaal verlangen we terug naar de raamschoten van bekende voetballers. Onder luide aanmoediging van Harry Vermeegen namen zij het geopende slaapkamerraam van hun ouderlijk huis onder vuur. Epische TV, zoals die niet meer wordt gemaakt.

In nummer 10 herkennen we de ontwikkeling dat er behoefte was aan nieuwe hobby’s. Dat mensen besloten om dan maar vanuit huis de hele wereld over te reizen. Wie er echt voor gaat zitten, gaat avonden plezier hebben en komt over de hele wereld.

Het zat er op veel momenten niet in: lekker shoppen om je in het nieuw te steken. Even thuis lekker de boel de boel laten en je vergapen, winkelruit na winkelruit. Op jacht naar koopjes om je consumeerhonger te stillen. Het (kleed)geld brandend in je zak.  Je kunt natuurlijk dag en nacht online bestellen, maar zo’n prachtige ontmoeting als in nummer 9 opgetekend kun je dan op je buik schrijven.

Niet iedereen bleek dit jaar in staat om zijn primaire emoties de baas te blijven. Boosheid en bedroefdheid kwamen veelvuldig voor. Onze lezers lieten niet na om tot zich te nemen hoe met name die eerste consequent de vrije loop kreeg van de hoofdpersoon uit nummer 8.

Dit jaar werd de documentaire ‘Ajax wint de Wereldcup’ een paar keer uitgezonden op Ziggo Sport. We zagen daarin een keur aan bekende voetballers, verslaggevers en hoogwaardigheidsbekleders langskomen. Voor de voetballers die Gremio aan de kant zetten na een gelijkspel en pingels, heeft de docu ook zijdelings aandacht. Een van hen vind je op nummer 7.

2020 zou ook best een vruchtbaar jaar kunnen zijn. Stellen die niet ruzieden of op elkaar raakten uitgekeken zullen misschien wat vaker hun heil tussen de lakens hebben gezocht. Hoeveel lockdown-baby’s er geboren zijn of gaan worden is mij onbekend. Wel weet ik zeker dat een aantal van die spruiten in de buik van hun moeder aan de balie verschijnen van de praktijk in handen van de voetballer op nummer 6.

Aan lager wal kom je allerlei kostgangers tegen. Sommigen brengen zichzelf in de penarie, anderen wordt groot onrecht aangedaan. De Belastingdienst heeft ons laten zien dat je maar een klein foutje hoeft te maken om bestraft te worden. Ook al vinden we het in deze corona-tijden ook wel ingewikkeld: regels zijn regels. De voetballer uit nummer 5 kan hierover meepraten.

Op nummer 4 een exotische categorie voetballers die ons doen denken aan betere tijden. Als we ons geheugen selectief aanspreken, dan zien we een vliegende Van Persie en lekkernijen als Paella, jamon Iberico en manchego. We vergeten natuurlijk de teen van Casillas en de Spaanse broederstrijd.

Veel Amsterdamse lefgozer zullen aan branie niet inboeten door dit rare jaar. Hoe belangrijk het is om te blijven glimlachen met frisse adem onder de mondkapjes, blijkt uit de ontmoeting met zo’n zelfverzekerde Ajacied op nummer 3.

Wie een goedlopende zaak had, zal in deze periode de balans opmaken. Alle steunpakketten ten spijt, aan het eind van dit jaar is niet elke ondernemer blij met de cijfers. Sterker nog, verderop in 2021 hangen nog zwaardere buien. Het is wonden likken geblazen. Hoe zou het nu zijn met de zaken van de ondernemer op nummer 2?

Dit jaar bleken veel beroepen niet crisisbestendig. Zelfs betaald voetbalorganisaties moesten hun financiële reserves aanspreken en klopten bij de overheid aan voor steun. Er leiden meer wegen naar Rome. Misschien liet jij de gebaande paden los en vond jij dit jaar een alternatieve manier om nieuwe doelen te bereiken. Dat het bereiken van de top linksom of anders rechtsom kan, bewijzen ook de hoofdpersonen uit het verhaal op nummer 1. Zo sluiten we 2020 toch nog mooi af.

Bedankt & graag tot in 2021!

De 11 populairste posts uit 2020 op een rijtje

1.) 11 voetballers die via de achterdeur van de Eredivisie alsnog de top bereikten

2.) Jan – Willem van Ede – Ondernemer in nood

3.) Martijn Reuser – Twee pakjes Sportlife voor een euro

4.) 11 epische Spanjaarden in de eredivisie

5.) Tim Vincken – Lulligste gele kaart ooit

6.) Derk Boerrigter – Een nieuw leven

7.) Finidi George – Een man om nooit te vergeten

8.) Gregoor van Dijk – Kleurrijke schopper

9.) Joost Broerse – Op pad in Batavia-Stad

10.) 11 Epische tongbrekers voor Studio-Sport-presentatoren

11.) 11 Epische raamschoten uit ‘De Regenjas’

 

Tekst: Sebastiaan de Kroon 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s