11 stoute voetballers

Sinterklaas zag het goed. Niet elke voetballer is helaas even zoet. Vuige slidings of smerige tackles zijn voor hen geen taboe. Deze elf stoute voetballers verdienen zonder meer de roe.

1. Jean-Paul de Jong

Jean-Paul en zijn waslijst aan overtredingen. De Sint kan er wel een boek over schrijven. Deze kaartenpakker pur sang mag al blij zijn met een half-afgekloven chocoladeletter. Hoe zoet hij zich ook voordoet.  

2. Mark Luijpers

Prachtige tekeningen en knaloranje wortels: ze mogen niet baten. Marks schoen blijft angstvallig leeg. De Sint heeft geen boodschap aan de kolossale voetballer die als onbehouwen bulldozer over het veld dendert.

3. Barry van Galen

Zijn wedstrijden hebben veel weg van een kilometerslange kettingbotsing. Enkels, tenen, knieën, schenen, alle ledematen worden vakkundig gemolesteerd door de robuuste middenvelder. De Sint is zuinig op zijn lichaam en gaat een directe confrontatie logischerwijs uit de weg.

4. Nicky Hofs

Nicky is een schoffie. En dat weet-ie zelf ook. En met een achternaam die vrijwel nergens op rijmt, maakt hij zich niet populair bij de Sint. De kneuterige voetbalschoen van papier-maché gaat aan zijn neus voorbij.  

5. Stijn Vreven

De Sint is zeer zeker geen fan van deze wildebras. De duivel op voetbalschoenen trekt altijd heetgebakerd van leer. Het resulteert in een bonte verzameling van grove charges. De spiksplinternieuwe indianentooi op zijn verlanglijst kan die zonder twijfel vergeten.

6. John de Wolf

John heeft ook genoeg op zijn kerfstok. Deze beestachtige havenarbeider speelt met het mes tussen de tanden tot grote angst van menig aanvalsleider. Het lot van de bruuske verdediger? In de zak mee naar Spanje.

7. René Bot

René Bot. Voor het betere hak- en zaagwerk. De man met de baard is niet erg gecharmeerd van de brute achterhoedespeler. Ozosnel draaft in volle vaart aan zijn huis voorbij.  

8. Patrick Pothuizen

Strooien? Enkel met kaarten. Patrick rijgt de prenten aaneen tot grote vreugde van de lokale aanhang. Sinterklaas is geen liefhebber van de spijkerharde achterhoedespeler. Ondanks zijn ongeëvenaarde cultheldenstatus.  

9. Marco Gentile

Marco blijft hoop houden. Zou het laatste cadeautje uit de zak dan toch voor hem zijn? Sinterklaas is helaas onverbiddelijk. De reden? Een tragische tackle.

10. Michel Kreek

Kreek is ook geen voetballer om voor naar het stadion te komen. Laat staan om een bezoekje te brengen op Sinterklaasavond. Bij Vitesse vormt deze sloopkogel het bikkelharde fundament van de ploeg uit Arnhem. 

11. Max Huijberts

Met Sinterklaas iemand de zak geven? Max draait er zijn hand niet voor om. Dit druist dwars tegen alles in waar de grote kindervriend voor staat: solidariteit, barmhartigheid en onvoorwaardelijke liefde. De roe is vanavond voor de genadeloze Huijberts. Hoewel Arne ook niet zo braaf is geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s