11 raamschoten uit De Regenjas

edward sturing

Een bal succesvol door het slaapkamerraam schieten van het ouderlijk huis. In De Regenjas moest menig voetballer eraan geloven. Van Victor Sikora tot Tim & Yuri Cornelisse. Dit zijn elf epische raamschoten.

#1 – Louis Laros

‘Je hebt een dochter!’ Harry is dolenthousiast over de gezinssamenstelling van de flegmatieke buitenspeler uit Dordrecht. De verfijnde traptechniek van de aanvaller kan zo mogelijk op nog meer verwondering rekenen.

Aantal pogingen: twee

#2 – Danny Hesp

‘Een triest verhaal.’ Harry velt een inktzwart oordeel over de loopbaan van de bruuske verdediger. Ook het optreden in het voetbalprogramma vormt een klein dieptepunt uit het oeuvre van de achterhoedespeler. Een hopeloos schot kaatst via de gevel moederziel alleen in de sloot. Je blijft immers een verdediger.

Aantal pogingen: vier

#3 – Tom Sier

‘Dan moet dit Annie zijn!’ Harry kan zijn geluk niet op in het schilderachtige Volendam. De parmantige moeder van de onbeholpen verdediger verkeert in opperbeste stemming. Helaas niet voor lang: de speler uit het vissersdorp weet het raamkozijn eigenhandig te vernielen.

Aantal pogingen: drie

#4 – Ferry de Haan

‘Verliefd, verloofd, getrouwd?’ Ferry is tot over zijn oren verliefd op Bianca. En dat is te merken. Een handvol pogingen en een gesneuveld raam zijn het resultaat. De buurvrouw is ontroostbaar.

Aantal pogingen: vijf

#5 – Björn van der Doelen

‘We horen bij Den Bosch.’ Björn loopt zelf ook niet warm voor zijn geboorteplaats Hintham. Ans & Rini vormen desalniettemin een brok aan gastvrijheid. Harry krijgt zuurkoolsoep met bloedworst. En Björn schiet de bal onbehouwen het dak op.

Aantal pogingen: vijf

#6 – Yuri & Tim Cornelisse

Yuri en Tim. De broers – ook al verliefd – presenteren hun degelijke vriendinnen met dito kapsels aan de schreeuwerige presentator. ‘Goeie vriendin!’ Harry is fan van Carolien. De synchrone schoten vliegen uiteindelijk gebroederlijk door het slaapkamerraam.

Aantal pogingen: zeven   

#7 – Ronnie Pander

‘Het mooiste plekje van Friesland.’ Ronnie is trots op Harkema. Het hele dorp is uitgelopen om de verloren zoon aan te moedigen. Ronnie bezwijkt niet onder de druk en brengt het publiek in extase.

Aantal pogingen: drie

#8 – Jeffrey Talan

‘Een onbekende bekende voetballer.’ Jeffrey Talan loopt als een verzopen kat door een troosteloze woonwijk in Katwijk. Harry is desalniettemin blij. Moeder Kiek heeft koolpap bereid. En Jeffrey schiet de bal met een fraaie curve door het slaapkamerraam.

Aantal pogingen: vier.

#9 – Ferdi Vierklau

‘Drie weken!’ Ook de kleine medemens moet eraan geloven in De Regenjas. De pasgeboren dochter van de olijke verdediger wordt een kleine regenjas aangemeten. Ferdi schiet in de nasleep de bal zonder brokken door het raam. En dat alles in een tijdloze houthakkersblouse.

Aantal pogingen: vier

#10 – Edward Sturing

Opgegroeid in een bunker of commandopost. Het had allemaal gekund voor de marinier op voetbalschoenen. In werkelijkheid wordt de bruuske speler grootgebracht in een doodnormale twee-onder-een-kapwoning. Zijn voormalige slaapkamer is inmiddels gedegradeerd tot badkamer. Ook de regenpijp komt niet ongeschonden uit de strijd.

Aantal pogingen: vier

#11 – René Eijkelkamp

‘Hij kan geweldig melken.’ In Dalfsen schittert de boerderij van de familie Eijkelkamp. Na de balkenbrij verplaatst het hele circus zich gelukkig naar het bloedeloze ouderlijke huis gelegen in een kleurloze wijk vol treurnis. De boomlange aanvaller klaart het klusje met pijn en moeite. De cirkel is rond.

Aantal pogingen: vijf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s