11 leuke hobbytips van oud-profvoetballers

En masse vervelen Nederlanders zonder vitaal beroep zich op dit moment stierlijk. Naarstig wordt gezocht naar hobby’s om de tijd te verdrijven en een echtscheiding te voorkomen. Profvoetballers weten gelukkig als geen ander hoe ze zichzelf, naast die 2 uurtjes training per dag, moeten vermaken. We hebben 11 leuke voorbeelden voor je op een rij gezet.

1. Sjaak Polak – Koken

Lekker eten. Wiens hobby is het niet? Nu buiten de deur eten even geen optie is, is lekker koken een prima keus als extra tijdverdrijf. Met twee koksdiploma’s op zak is Sjaak dan weer niet echt een hobbyist meer te noemen. Helaas hielpen zijn professionele vaardigheden niet om het nieuwe kookprogramma van voormalig SBS 6-kijkcijferkanon Rob Geus verder te brengen dan een schamele 350 kijkers.

2. Wim Jonk – Poëzie schrijven

Deze vreemde tijden vol angst, slecht nieuws en aan het huis gekluisterd zijn brengen ongetwijfeld allerlei gedachten met zich mee. Overweeg die gedachten op papier te zetten – al dan niet in rijmvorm. Wim Jonk deed het ook ooit, om de stress van een wereldkampioenschap van zich af te schrijven. Dat het resultaat ‘aandoenlijk onbeholpen’ en ‘te slecht om grappen over te maken’ was, mag de pret niet deren.

3. Paul Bosvelt – Striptekenen

Kleuren voor volwassenen wint aan populariteit, maar waarom niet eens écht creatief te werk gaan? Doe zoals Paul en teken een strip. Alweer 20 jaar geleden mocht Paul zijn illustraties zelfs in een aflevering van Studio Spaan laten zien aan niemand minder dan Gerrit de Jager. Wat diens reactie was is helaas niet meer terug te vinden: de beelden zijn spoorloos.

4. Arthur Numan – Swingen bij de jukebox

Een jukebox in huis – daarmee kom je de komende maanden nog wel door! Een paar fijne sixtiesplaatjes erbij en swingen maar. Arthur Numan kan het weten, aangezien de jukebox aan hem ‘verkleefd’ is geraakt. Benieuwd hoe een swingende én zingende Arthur – zonder jukebox, maar met Harry Vermeegen – eruit ziet? Veel plezier.

5. Sander Boschker – Lego sparen

Het is nooit te laat om van hobby te switchen. Hou je van scheepsmodelbouwen, zoals Sander ooit deed, maar ben je er een beetje klaar mee? Denk dan eens aan het sparen van Lego! Overigens houdt de voormalig Twente-doelman ook van ZZ Top én Sensation White en wil hij graag weer eens een avondje met zijn broers op stap. Meer onthullende details in dit geweldige interview.

6. Glenn Helder – Drummen

De buren zullen er wellicht minder blij mee zijn – al zijn er ook geluidloze opties – maar drummen is natuurlijk een heerlijke manier om even wat energie kwijt te raken. Zeker als je een voorbeeld neemt aan Glenn Helder in zijn natuurlijke habitat Café Bubbels. Slagerij van Kampen is er niets bij.

7. Marciano Vink – Een gokje wagen

Gokken op sportwedstrijden zit er voorlopig niet in, maar online zijn er vast allerlei andere mogelijkheden te vinden. Dat er risico’s kleven aan het wagen van gokje mag bekend zijn. Winston wist nooit een ton winst te behalen en Glenn raakte zelfs alles kwijt door zijn verslaving. Gelukkig kan het ook goed gaan, zoals Marciano op een onschuldig avondje uit in 2011 liet zien.

8. Kiki Musampa – Paardrijden

Beginnen met paardrijden is niet ideaal in een tijd waarin thuisblijven het devies is, maar elke aanleiding om naar een profvoetballer te paard te kijken is er één. Kijk Kiki toch gelukzalig draven.

9. Gaizka Mendieta – Bandjes ontdekken

Kijk ook eens verder dan de gebaande muzikale paden. Als fervent vinylverzamelaar en DJ geeft Gaizka Mendieta al jaren het goede voorbeeld. Voor deze David Guetta-look-a-like geen slappe EDM, Gaizka kiest voor spannendere opties. In een Londense pub draaide hij in één set achtereenvolgens Alvvays, Camera Obscura, Belle & Sebastian, Dinosaur Jr., Pixies, Talking Heads, The Cure, The Smiths en David Bowie. Ik ben fan.

10. Stijn Vreven – Leven als een indiaan

Hoe langer je binnen zit, hoe meer je zal dromen van het buitenleven. Wonen op de camping, in een hutje op de hei of – waarom niet – in een tipi tussen de Apachen. Net als Stijn, die tijdens zij carrière hardop fantaseerde over het leven tussen de indianen. En dan niet de indiaan die we inmiddels kennen als slap stereotype op feesten en partijen, maar het echte werk op de Amerikaanse steppen.

11. Theo Lucius – Vissen, vrouwen en vuurwerk

Neemt de verveling écht ernstige vormen aan, dan kun je voor inspiratie altijd bij Theo Lucius terecht. Inderdaad, de man die hobby’s met een ‘V’ spaart. Voetbal laten we voorlopig maar even achterwege, maar met vissen, vrouwen en vuurwerk kom je ook een heel eind. En anders is er altijd nog vet uit de kaars.

Tekst: Erik Molkenboer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s