11 smakelijke shirtsponsoren

Het is de onmisbare schakel in tijden van hamsterwoede: de levensmiddelenbranche. Ook binnen de voetbalwereld zijn supermarktproducten sinds mensenheugenis een vaste waarde. Dit zijn elf smakelijke shirtsponsoren.

1. Chupa Chups – Sheffield Wednesday

Een groep meedogeloze voetbalsupporters een infantiele lolly door de strot duwen. Je moet het maar durven. Wonden werden er des te meer gelikt. Sheffield Wednesday zakt met de vrolijke zoetstok af naar het derde niveau.

2. Danone – Juventus

Aardbei, peer of mango. Wat zou het favoriete yoghurtsmaakje zijn geweest van trainer Giovanni Trapatoni? Danone prijkt jarenlang op het tenue van Juventus. En niet zonder succes. Met de zuivelfabrikant op de borst winnen de zebra’s de Champions League.

3. Diebels – Borussia Mönchengladbach

In Mönchengladbach snappen ze het helemaal: supporters willen zuipen. Tuborg, Diebels of Jever. Welke biergigant de fusten vult en de shirts verfraait is de club om het even. Het goudgele goedje vindt gretig aftrek onder de dorstige aanhang. Zeker na het winnen van de beker in 1995.

4. Barilla – AS Roma

Pappardelle, rigatoni, linguine of toch pipe rigate? De Romeinse supporters krijgen een rijk aanbod aan prachtige pasta’s voorgeschoteld. Ook Barilla tracht een plekje te veroveren in de keukenkast van de hoofdstedelijke achterban.

5. Loué – Le Mans FC

Le Mans kiest voor een gastronomische totaalbeleving. De formule is even simpel als krachtig: voetbal, bier en een gebraden haantje. De hoenderachtige vogel schittert met gepaste trots jarenlang op het shirt van de club uit Frankrijk.

6. Crunchips – 1. FC Kaiserslautern

De zakken chips zijn niet aan te slepen in Kaiserslautern. Met de gebakken aardappelschijfjes op de borst wordt sportgeschiedenis geschreven. De club weet – notabene als promovendus – zich te kronen tot kampioen van de Bundesliga. Een volksfestijn barst los. Uiteraard met een overdaad aan verrukkelijke zoutjes.

7. Buitoni – SSC Napoli

Een legendarisch shirt met een gouden randje. Maradona maakt in het lichtblauwe tricot – gekenmerkt door de fabrikant van uiteenlopende pasta’s en aanverwante sauzen – zijn debuut voor de club uit Napels. Na drie seizoenen wordt het avondmaal ingeruild voor het tussendoortje. Het stokje wordt overgedragen aan de immens populaire negencentimeterlange chocoladereep Mars.

8. Schwarzwaldmilch – SC Freiburg

Speisequark, Butter, Schlagsahne en natuurlijk hectoliters Weidemilch. Freiburg gaat met de regionale zuivelproducent in zee. Overheerlijke poducten uit het Schwarzwald. Of zoals deze authentieke fabrikant zelf predikt: “Erfrischend echt.”

9. Fruit d’or – AJ Auxerre

Gecultiveerde biologische cranberries. Welke voetballiefhebber droomt er niet van? Auxerre blijkt erg gecharmeerd te zijn van de grote veenbes. De fruitige shirtsponsor verdwijnt helaas weldra van het blauwwitte tricot. Wat nimmer verandert bij de club? De aanwezigheid van clubicoon Guy Roux.

10. Heck – Bedale AFC

Wat kan er mis gaan bij wat onschuldige shirtsponsoring? Een hoop klaarblijkelijk. Bedale AFC ziet wel brood in een samenwerking met hotdogfabrikant Heck. De worstenleverancier hapt toe. Het resultaat? Een hotdog op voetbalschoenen.

11. Perrier – AS Nancy

Prijzig water met een beetje koolzuur. Nancy gaat in zee met het fameuze gebottelde mineraalwater. Het wondergoedje maakt onvoorziene krachten los bij de spelers. In 1978 wint de bescheiden club de beker. De ster van het elftal? Niemand minder dan Michel Platini.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s