11 Epische Sloopkogels

Het is de grootste nachtmerrie van elke spits: de meedogenloze laatste man. Bikkelharde bulldozers die elke aanvaller genadeloos verpulveren. Dit is het elftal vol sloopkogels.

José Fortes Rodriguez

José is de stier. De Alkmaarderhout zijn arena. Fortes Rodriguez was één brok temperament. Tien seizoenen lang gaat de mediterrane verdediger allesvernietigend te werk.

Mark Luijpers

Beuken. Hakken. Zagen. Mark is een ware aanwinst voor de sloopsector. Deze nietsontziende man had een broertje dood aan fijngevoelige voorhoedespelers.

Edward Sturing

De marinier op voetbalschoenen. Kan met zijn afschrikwekkende autoriteit ook na zijn voetballoopbaan een vloeiende transfer maken naar de Koninklijke Militaire Academie.

Michel Kreek

Sturing de marinier? Kreek de admiraal. Een geboren geel-zwarte leider die uitgroeide tot persoonlijke kwelgeest. Hard als het moest. Sneaky als het kon.

Yuri Nikiforov

Yuri is een Rus. Stoïcijns en ondoorgrondelijk. Met zijn plompe lichaam walsde de bikkelharde vechtersbaas elke wedstrijd over alles en iedereen heen.

Regillio Vrede

Regillio tegen het lijf lopen in de spelerstunnel? Liever niet. Zijn imposante voorkomen was nóg onheilspellender dan de deprimerende sintelbaan van Kaalheide.

Patrick Pothuizen

Niet nuilen en nooit huilen. Patrick ging klinisch te werk en was binnen de lijnen zeker geen lieverdje. Met zijn golvende manen of triomfantelijke staart was de verdediger het ultieme wapen in de strijd tegen FC Hollywood.

Sami Hyypiä

Fin der Finnen. Sami was één brok graniet. De centrale verdediger vormt hoogstpersoonlijk de ondoordringbare verdedigingslinie van Tilburg. In Liverpool weten ze er alles van.

Spira Grujić

Elke week bibberend met het bord op schoot. De angst voor deze kolossale verdediger annex sluipmoordenaar was voelbaar door de beeldbuis.

Dejan Stefanović

Een man die in het diepste geheim werd verafgood. Dejan was spijkerhard en koelbloedig. Een slot op de deur dat je elke ploeg toewenst.

John de Wolf

Een Viking op voetbalschoenen. John is het boegbeeld van razernij. De genadeloze centrumverdediger was ontembaar een wist elke spits te breken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s