11 epische dreadlock-dragers

Je ziet ze steeds minder: dreadlocks. Een tijdlang waren ze niet weg te denken uit het straatbeeld, zag je ze in het merendeel van de muziekvideo’s en stonden de voetbalvelden er vol mee. Is het reden tot paniek? Denk het niet. Tijd om een lans te breken voor de voetballende dreadlock-dragers  van weleer? Jazeker. Voor veel voetballers was het immers meer een handelsmerk dan een haardracht. We verzamelden 11 epische dreadlock-dragers die ze tijdens hun hoogtijdagen droegen met verve.

Viktor Kros


Onfortuinlijke doelman van Sparta die vooral bekend is door de redding die hij niet maakte. Weinig mensen herinneren zich ander materiaal van deze dreadlock-doelman.

Purrel Frankel


Als bedreadlockte goze­­r blijf je wel weg van het stereotype blowende, chillende reggae-man. Toch Purrel? Purrel?

Regi Blinker

Was vroeger al een stijlicoon met zijn designer-dreads. Nu is het lifestyle (after football) wat de klok slaat voor Regi.

Kiki Musampa 


Lang voordat een tennisster uit Wateringen ermee vandoor ging, was Kiki nog een naam voor stoere mannen. Er was er eentje op de voetbalvelden tenminste. Al zullen veel mensen ‘m beter kennen van het misverstand met Humberto Tan.

Henrik Larsson 


Dook een paar jaar geleden weer even op in de Nederlandse spotlights, toen zijn zoon Jordan opdook bij NEC. Henrik Larsson Is inmiddels zijn wilde haren (lees: dreadlocks) kwijt maar spreekt met zijn krachtige kop nog steeds tot de verbeelding.

Mario Melchiot 


Werd in de Amsterdamse parken nog wel eens joggend gespot met zijn dreadlocks als scheepstouwen in de wind tegen zijn bovenrug slaand.

Edgar Davids 


Werd een tijdje in verband gebracht met Halina Reijn. Die inmiddels haar hart verloren heeft aan Daniel de Ridder. Naar verluidt. Opvallend hoe keurig Edgar er anno nu uitziet. Zo ergerlijk keurig als Daniel? Neuh.

Zico Tumba 


Sterk als een leeuw met dreads als babyslangen. Zico wist zijn plek wel te veroveren op de Nederlandse velden en in onze harten.

Robin Nelisse 


Als René van Rijswijk dreadlocks had gehad en scorend vermogen, dan hadden hij en Robin misschien, heel misschien, tweelingbroers kunnen zijn.

Nwankwo Kanu


Vlassig touwhaar, vriendelijker kunnen we de dreadlocks van Nwanko Kanu helaas niet bestempelen.

Steven Pienaar 


Wat een behendige voetballer was Steven Pienaar. Waar hij zich ook heen bewoog op het veld, zijn dreads weken niet van de zijde van zijn schedel.

Tekst: Sebastiaan de Kroon 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s