11 Epische McDonalds-kapsels

Backstreet Boy Nick Carter was één van de vaandeldragers. Leonardo DiCaprio droeg het met gepaste trots. En in hun kielzog maakten vele onzekere brugpiepers zich eveneens schuldig aan deze haartrend: het McDonalds-kapsel. Ook de voetballerij werd bevlekt door het belegen kapsel. Deze 11 voetballers droegen hun haar in de vorm van de grote gele ‘M’.

Chris De Witte

De Vlaming is zonder meer het voetballende uithangbord voor ‘s werelds grootste fastfoodketen. De machtige blonde bogen doen je onbewust snakken naar een Happy Meal. In Tukkerland kunnen zijn technische hoogstandjes zich met speels gemak meten aan zijn sierlijke haardracht. 

 

 

Jan Vreman

Jan Vreman en zijn kam. Ze voelen elkaar feilloos aan. De Superboer droeg zijn coupe zoals hij voetbalde: een tikkeltje onbehouwen. Daar doet het likje gel niets aan af. 

Brett Emerton

Surfdude? Brett ontrok zich met verve aan het vaderlandse stigma. In Rotterdam trok de middenvelder wekelijks lijkbleek ten strijde. De twee harige curves – en zijn weergaloze rushes – groeiden uit tot het handelsmerk van de bruuske Australiër.  

Richard Knopper

Shirt in de broek. Haartjes gekamd. En natuurlijk de karakteristieke met gel overgoten gracieuze gewelven. Deze ideale schoonzoon is altijd klaar voor een gelikte teamfoto of elevatorpitch. 

Martijn Reuser

De spiegel was zijn vriend. De kapper zijn kameraad. De pijlsnelle aanvaller lijkt met zijn gepolijste haardracht op een aalgladde salestijger bij een grote speler in de retailbranche. Op voetbalgebied eindigt zijn carrière echter in de bloedeloze middenmoot. 

Jesper Gronkjaer

De meanderende haardracht tiert welig in Amsterdam. Jesper Gronkjaer deelt eveneens in de cosmetische malaise. Het kapsel van de watervlugge buitenspeler gaat naadloos over in zijn speelstijl: kortpittig en krachtig.   

Anders Nielsen

Deens design in een haardos. Anders snapt exact wat ervoor nodig is. Achter de golvende blonde lokken gaat een kunstzinnig meesterbrein schuil van uitgekookte steekpassjes en fabuleuze vrijetrappen.

Tomek Iwan

Feyenoord, Roda JC, PSV, RBC. In 15 jaar tijd versleet de grillige aanvaller een karrevracht aan clubs. Eén ding bleef altijd hetzelfde: het permanentje van gebolde lokken. Het kon zijn chronische gebrek aan scorend vermogen niet verbloemen.  

Eric van de Luer 

Soberheid troef bij de kleine middenvelder. De Limburger droeg zijn kapsel in de lijn van karakter: zakelijk en zonder opsmuk. De grote afwezige in zijn haartooi? Gel.  

Cedric van der Gun

Cedric maakt eveneens furore met de grote gele letter. De middenvelder manifesteert zich met zijn frisse frisuur als korpsbal pur sang. De haren altijd keurig in de plooi en klaar voor een kakkineuze kantoorbaan op de Zuidas

Tieme Klompe

Tieme Klompe: een uit de klei getrokken man uit Roden. De noeste verdediger had een pot Kruidvat-gel en die moest elke maand leeg. Het resultaat mag er zijn: twee natte bogen. Het maakt de genadeloze manstopper nog onoverwinnelijker.  

 

Tekst: Maarten Kuijken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s