11 epische voetballers die je prima in FNV-hesjes ziet protesteren voor een beter pensioen

Het gaat goed in Nederland, maar niet voor iedereen. De een schreeuwt moord en brand, de ander brengt zijn schaapjes nog verder op het droge. Hoewel de macht en invloed van vakbonden als de FNV tanende is, doen de rode vrienden van de arbeidersklasse anno 2019 menigeen melancholisch terugdenken aan vervlogen tijden. De tijden dat je nog op elke hoek van de straat een Chinees had om je 79 met rijst af te halen voordat je op het publieke net naar een Eredivisiewedstrijd kon kijken met een Hugo Walker achter de microfoon. De jaren waarin Rolf Wouters nog met zijn tandenborstel zwaaide. Het tijdperk waarin dieselauto’s nog als warme broodjes over de toonbank gingen en daar bovendien een asbak op stond om je Caballero-zonder-filter op af te tikken. Uit die tijd kennen we de vakbonden, waarvan FNV als grilligste te boek stond. Nu Jan-met-de-pet zijn pensioenpotje in gevaar ziet komen en als de wiedeweerga zijn FNV-hesje opzoekt, selecteerden wij 11 epische voetballers die je prima ziet protesteren voor een beter pensioen.


1. Harry Decheiver


Met zijn doorleefde kop zag Harry er wel uit als iemand die zijn ploeg op sleeptouw neemt. De avond-, middag- of nachtploeg welteverstaan. Harry gaat voorop in de strijd.  

2. Sjaak Polak

Moet toch te porren zijn voor een demonstratief samenzijn op het Malieveld in Den Haag. Vind het geen probleem om ter plaatse het woord te richten tot de gretige persmuskieten.

3. Ricky van den Bergh


Kun je er als branieschopper goed bij hebben als je reuring nodig hebt om de hoge heren in Den Haag een lesje te leren. Heeft naar verluidt zijn pensioenpaperassen in beheer bij zijn neefje van 8.

4. Dave Bus

Jarenlang trekken en sleuren bij de Superboeren en dan met een karig pensioentje op een houtje bijten. Dave bedenkt zich niet en is al onderweg met hooivork, pek en veren vanuit de Achterhoek.

5. Marc van Hintum

Heeft het voor zichzelf misschien aardig geregeld maar het SP-rode Ossche bloed kruipt waar het niet gaan kan. Marc is erbij.

6. Oleguer


Linkser dan de linker van Arjen Robben. Heeft in Nederland pensioen opgebouwd en zal dat innen ook!

7. Rene Eijkelkamp

‘Burgers zouden meer te zeggen moeten hebben’, liet de lijstduwer van Gemeentebelangen Dalfsen al eens optekenen door het plaatselijke journaille.

8. Mike Zonneveld

Arm, Rijk, Dik, Dun. Puur Noordwijk is er voor alle inwoners. Het Nederlands elftal is de Noordwijkers al afgepakt, dat laat de voormalig linksback vast niet gebeuren met onze pensioenen!

9. Rene van Rijswijk

Lange paardenstaart, leren jack en zware Van Nelle in de borstzak. Je ziet ‘m zo staan als strijdbare staker voor de poort van metaalbewerkingsbedrijf MetalCo in Sassenheim op een druilerige donderdagmiddag.

 

10. John de Wolf

Mocht zich een paar jaar terug opeens melden aan allerlei bobo-tafels als ‘ambassadeur ouderenwerkloosheid’ maar kreeg geen vast contract.

11. Arjan Ebbinge

Werkt bij de VVCS, die de belangen van oud-voetballers behartigt en heeft zodoende flink wat vakbondservaring om mee de barricades op te nemen.

Tekst: Sebastiaan de Kroon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s