Eldridge Rojer – De bizarre blessure

Eldridge Rojer 840
Hij debuteerde voor Vitesse tegen Liverpool in de UEFA Cup, was in 2010 clubtopscorer van FC Zwolle en werd later publiekslieveling bij Emmen. In 11 seizoenen in het Nederlandse betaalde voetbal speelde hij 213 competitiewedstrijden en maakte hij 32 doelpunten. Allemaal fraaie feiten, maar toch denkt iedereen bij Eldridge Rojer aan iets compleet anders.

Het is het vierde zoekresultaat als je Eldridge z’n naam googelt. En op z’n Wikipediapagina staat het al in de 2e alinea. We gaan terug naar 2008. ‘Zware blessure Rojer na vrijpartij onder de douche,’ zo luidden de nieuwskoppen. Samen met zijn vriendin stond hij wat te flikflooien, waarna hij zijn knie verdraaide. Wat een en al genot moest zijn, mondde uit in een drama. En nu, meer dan tien jaar later, is de voetballer onlosmakelijk verbonden met deze bizar opgelopen blessure.

Het is jammer, want Eldridge kan zo veel meer. Hij kan bijvoorbeeld uitstekend poseren in zijn ondergoed in het washok. En er is een highlightvideo van zijn carrière op YouTube te vinden. We zien een kopsterke teamspeler met een goede techniek, scorend vermogen en sterk fysiek. Maar boven dit alles: er zit een goede kop op.

Dit blijkt in een interview met VICE dat Eldridge geeft. Hij vertelt dat hij in het speciaal onderwijs werkt, waarbij hij de zorg voor kinderen met gedragsproblemen op zich neemt. Waar hij vroeger zijn clubs aan de overwinning hielp, helpt hij nu kinderen.

Ondertussen is Eldridge niet de enige die een knieblessure tijdens het paren opliep. Het dressuurpaard Tosilas valt hetzelfde lot ten deel in 2013. Direct wordt de vergelijking met de Curaçaoënaar gemaakt. Een ding weten we daarom zeker. Eldridge Rojer zal altijd worden onthouden. Hij is een Epische Voetballer. Alleen al door die ene escapade.

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Tekst: Dirk van den Heuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s