11 epische oorbellen

canva-photo-editor

De dag dat de portretfotograaf van Panini langskwam, was voor Eredivisievoetballers in 1995 de belangrijkste dag van het jaar. Haar in de plooi, een voor de spiegel geoefende blik en hopen op een fijn kiekje. Wat was destijds hip? Een ring door het oor. Iedereen weet dat Ulrich van Gobbel, John de Wolf en Warry van Wattum er eentje hadden. Hier zijn 11 nóg mooiere.

1. Jack de Giercanva-photo-editor (9)

De spits van Go Ahead Eagles koos in 1995 voor het rechteroor, in sommige kringen bekend als een teken voor homoseksualiteit. Ondertussen is Jack met zijn tijd meegegaan: de oorbel is verdwenen, een tatoeage op zijn bovenarm is verschenen.

2. Romano Sion
canva-photo-editor (8)

De oorbel prijkt in Romano’s linkeroor, maar de plek van het logo van FC Groningen trekt nog meer de aandacht: die zit bijna op de rechterschouder van de voormalig spits, die onlangs nog werd opgepakt.

3. Glenn Helder
canva-photo-editor (16)

De winnaar van deze lijst is het kruisje in Glenns rechteroor. Menig kermisuitbater zal er met jaloezie naar kijken.

4. Paul Bosvelt
canva-photo-editor (15)

Paul Bosvelt ziet eruit alsof hij net uit bed is gekomen, maar één ding is hij niet vergeten: het ringetje door zijn oorlel. Ook opvallend: de middenvelder heeft droog haar op deze foto.

5. Harry Decheiver
canva-photo-editor (7)

Het schijnt dat Harry zichzelf 2 keer per dag moet scheren om een gladde kin te hebben. Het haar woekert overal uit, behalve uit zijn oor. Daar zit alleen een ringetje.

6.Chris van der Weerden
canva-photo-editor (17)

Chris leek in zijn PSV-tijd altijd het braafste jongetje van de klas, maar was in Arnhem nog een recalcitrante branieschopper, getuige de oorbel.

7. Roberto Straal
canva-photo-editor (10)

Hoewel slecht zichtbaar zit er toch echt een ring in Roberto’s linkeroor. Met die bel én klinkende namen als Twan Scheepers, Roberto Lanckohr, Reginald Thal en Armand Benneker aan zijn zijde speelde Roberto met MVV zelfs nog in de Eredivisie.

8. Gérard de Nooijer
canva-photo-editor (12)

Indertijd was het moeilijk om de tweeling Gérard en Dennis de Nooijer uit elkaar te houden. De oplossing verscheen in het oor van Gérard.

9. Ruud Heus
canva-photo-editor (18)

Anno 1995 had je als verdediger bij Feyenoord een oorbel. John de Wolf, Ulrich van Gobbel, Errol Refos en Ruud Heus hadden ‘m al bij aanvang van het seizoen. Henk Fräser en Orlando Trustfull volgden waarschijnlijk snel.

10. Kees van Wonderen
canva-photo-editor (13)

Deze foto van Kees heeft alles: moeilijke blik, scheef McDonald’s kapsel, lange nek, lelijk clublogo, enorme kraag en touwtjes door z’n shirt. De oorbel links maakt het af.

11. Jan van Halst
canva-photo-editor (14)

Jan van Halst kiest als enige in deze lijst voor een knopje in zijn linkeroor. Nu, 22 jaar later, is die verdwenen – evenals het laatste beetje haar op zijn hoofd.

Bonus: Gerald Sandel
canva-photo-editor (11)

Gerald Sandel – wie kent hem niet – heeft geen oorbel, maar shinet met zijn ketting als een gangsterrapper. Zo val je op, zo word je onthouden. Klasse, Gerald.

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Tekst: Dirk van den Heuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s