De meest epische Eredivisie-opstelling aller tijden

Jullie, de lezers, hebben gesproken. In de twee jaar dat Epische Voetballers nu live is, zijn dit de 11 oud-profs die jullie het meeste aandacht hebben gegund. Dit zijn de helden die jullie het meest gemist hebben. De heroïsche vedettes die nog steeds in jullie dromen opduiken. Tezamen vormen zij de meest epische Eredivisie-opstelling ooit.

Op doel vinden we niemand minder dan Oscar Moens – beter bekend als halfgod met handschoenen. Vermaard vanwege zijn showduiken, niet te benijden vanwege zijn carrière die als een nachtkaars uitging.

De achterhoede in dit team is een haast onneembare vesting. Van rechts naar links vormen Stijn Vreven, Warry van Wattum, Jan Paul Saeijs en Arjen Ebbinge de onverwoestbare laatste linie. Zie een Indiaan, een Warry en twee keurige mannetjesputters maar eens te passeren. Ik geef het je te doen.

Vlak voor de defensie loopt een Superboer met een verenigingsmatje en een dubbele achternaam – Milan Berck Beelenkamp – bovendien alle gaten dicht, zodat de sierlijke Godenzonen Dani en Tarik Oulida alleen maar aan het maken van mooie acties hoeven te denken.

De voorhoede is al helemaal een klasse apart, met twee van de grootste enfants terribles die de Eredivisie ooit gekend heeft, geflankeerd door een rockster. Op links gooit Henk Vos alles los, diep in de punt gooit Jhonny de beuk erin en hangend op rechts dribbelt, frommelt en dartelt Antti Sumiala.

Het resultaat: een kampioenenploeg, gebouwd op niets minder dan prachtige herinneringen.

Mocht een van deze iconen vermoeid raken of een kwetsuur oplopen, dan is er ook geen man over boord. Elke topclub heeft immers een krachtige bank om op terug te vallen. Stralend middelpunt in de dug-out is natuurlijk Eric Addo, die gezelschap krijgt van zijn goedlachse vrienden René van Rijswijk en Mariano Bombarda, terwijl Daniel Majstorovic, Wim de Ron en Anton Janssen nors voor zich uitkijken. Helemaal links weggestopt zit de timide Toine Rorije nog steeds te wachten op zijn doorbraak.

De ene na de andere ster – daar kunnen we als voetballiefhebbers alleen maar trots op zijn. De grote vraag is nu: welke helden missen we nog? Welke epische voetballer móet absoluut een ode krijgen? We doen aan verzoekjes!

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Tekst: Erik Molkenboer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s