11 epische voetballers in de roddelpers

cziommer-dani-vdl

Natuurlijk. We zijn voetballiefhebbers. We worden warm van transfergeruchten, niet van roddels over het wilde privéleven van profs. En toch: soms kun je het niet laten door te klikken als je per ongeluk langs NU.nl Achterklap scrolt. Voor het gemak hebben we de 11 meest sappige roddels op een rij gezet.

1. Cristiano Ronaldo en Badr Hari

badr_ronaldo_header_0

Als uitgerekend de beste voetballer van de wereld op mannen valt, zou dat de homo-acceptatie in de conservatieve voetbalwereld een ongekend boost geven. Die constatering daargelaten is werkelijk alles aan deze roddel over een vermeende affaire tussen Cristiano Ronaldo en Badr Hari fantastisch. Elke zin is raak. “Ronaldo vliegt drie tot vier keer per week op en neer om zich in de armen van zijn vriend te nestelen.”

2. Edgar Barreto en Cees Lok

barreto-lok

Ineens was-ie weg. Cees Lok. Er leek geen vuiltje aan de lucht bij NEC, tot de hoofdcoach op 19 december 2005 plotseling opstapte. De clubleiding verbijsterend achterlatend. Een vertrek in nevelen gehuld. De ware reden? Die gonsde al snel rond in Nijmegen (waar 5/6 van de redactie zijn studie genoot) en obscure internetfora: mevrouw Lok bleek een zwak te hebben voor Paraguayaanse talenten.

3. Dani, Cziommer en Van der Leegte

cziommer-dani-vdl

Eén vrouw. Drie mannen. De ideale ingrediënten voor een sappige roddel. Deel 1 is nog niet al te opzienbarend: Simon Cziommer, de vriendelijke Duitser van FC Twente, schaakte een dame die eerder aan de zijde van Daniel Da Cruz Carvalho was verschenen. Dat kan gebeuren, met zo’n indrukwekkend moyenne als het Portugese wonderkind buiten het veld had.

In deel 2 wordt het pas echt interessant: in Enschedé aangekomen liet mevrouw Cziommer zich namelijk al snel buitenechtelijk verleiden door een ander enfant terrible. Het resultaat: een verbanning uit de selectie voor Tommie, rechtszaken en uiteindelijk 8 jaar later een bekentenis.

4. Marc Overmars en Gordon

overmars-gordon

Ook samen terechtgekomen in een rechtszaak: Gordon en Marc Overmars. En dat terwijl het niet meer was dan een onschuldige flirt in het Cooldown Café. Met andere profvoetballers zou de zanger uit Blaricum het naar eigen zeggen dan wél weer hebben aangelegd.

5. Adam Maher in de auto

maher-auto

Adam Maher. Voormalige veelbelovend talent dat niet wist door te breken bij PSV. Pech? Een mentaliteitskwestie? Een gebrek aan focus? Volgens Weekend toch vooral dat laatste. In plaats van rustig thuis te Playstationnen was Adam ’s avonds door het hele land te vinden op afgelegen parkeerplaatsen. Meestal niet alleen.

6. Edgar Davids en Halina Reijn

davids-reijn

Het grootste stijlicoon van de Nederlandse voetbalwereld en ‘s lands bekendste actrice – waarom niet eigenlijk? De roddel, uiteraard ook ontdekt dan wel verspreid door Weekend, werd al snel de kop ingedrukt door beiden. Goede vrienden waren ze, meer niet. Bovendien had Edgar niet veel later alweer een ander geschaakt.

7. Rafael van der Vaart en Nikkie Plessen

rafa-nikkie

Als er één voetballer vaak wordt besproken door Evert Santegoeds en de zijnen, dan is het Rafa wel. Het glamourhuwelijk met Sylvie, het vervolg met Sabia, de baby met Estevana – de Heemskerkenaar is elke week headlinenieuws. En tussendoor deed Nikkie Plessen ook nog even mee. Of niet.

8. Het hele Nederlands Elftal in Rio

oranje-rio

Een stappertje doen in Rio de Janeiro? Natuurlijk. Ook Oranje-internationals zijn maar gewoon mensen. Het resultaat: een van de beste fotoreportages ooit. Handen op heupen, shirts vol gemorste bacootjes en hier en daar een lekkere sandwich. Het ongemak straalt er vanaf.

Bron foto: GeenStijl / Dumpert

9. Steve McLaren en Sven-Goran Ericsson

mclaren-eriksson

Ook coaches hebben weleens affaires. The Sun weet daar wel raad mee. Zeker als de ene bondscoach het aanlegt met de ex van zijn voorganger. Ook dit is een soort van onderzoeksjournalistiek.

10. John Terry en Wayne Bridge

bridge-terry

The Sun? Ook The Daily Mail heeft een aantal prima onderzoeksjournalisten in huis. Ja, alwéér een vete tussen twee teamgenoten. Deze keer ook met een abortus erbij.

11. Stefan Postma

Is er dan niemand trouw in de voetbalwereld? Jawel. Stefan Postma. Brave borst. Prima doelman. Alleen af en toe wat kinky in de slaapkamer. En toen de relatie met zijn Engelse vriendin uitging, mocht de hele wereld daarvan meegenieten – en dat terwijl YouTube nog niet eens bestond. Spijt heeft de Utrechter niet van zijn daden. Wel van zijn naïviteit.

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s