11 epische voetbalshirts met consumentenelektronicamerken

grundig_fcnurnberg

Het is weekend. Huishoudens met een onbestickerde brievenbus weten wat dat voor hun deurmat betekent. Daarop ploffen ergens deze zaterdag of zondag weer de folders met de weekaanbiedingen. Dat doen ze in huize De Kroon al jaren, de folders.

Na het doorbladeren ervan gebruikten we ze steevast om de voetbalschoenen mee vol te stoppen als die drijfnat retour waren gekomen na een training. Het vocht zou dan uit de schoenen in het papier trekken. Zo was de overtuiging. Dat wonderlijke chemische proces voltrok zich doorgaans in de schuur.  Daar stonden ze dus ook, de Adidasjes met hardnekkige klodders modder aan de noppen (voeg hier pleidooi in voor ECHTE GRASVELDEN), volgestopt met folders op een bedje van folders.

Omdat wij van Epische Voetballers toch niet gek zijn, hebben we 11 epische voetbalshirts verzameld met consumentenelektronicamerken die je aankomend weekend terugvindt in de folder van de MediaMarkt. Of de BCC, zo je wilt.

1. Besiktas – BEKO

beko_besiktas

Beko is een merk in huishoudelijke apparatuur en consumentenelektronica. Deze week is deze schitterende wasdroger van Beko in de aanbieding. Dit stukje Turkse degelijkheid is deze zomer nog door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop.

2. Torino – Indesit

indesit_torino

Indesit is een Italiaanse fabrikant van witgoed. Deze week staat dit schitterende witgoedhoogstandje in de schijnwerpers. Tot ergernis van fervent MediaMarkt.nl-reaguurder Fritz R, die de gewilde droogtrommelino reeds voor een hogere prijs aanschafte.

3. Fiorentina – Nintendo

nintendo_fiorentina

Gamefabrikant Nintendo heeft nog steeds een trouwe schare fans. Onlangs kondigde de fabrikant van epische game consoles als N64, WII, GameBoy, NES en Super NES de release van een nieuwe gamechanger aan. Die Switch ligt nog niet in de schappen bij de MediaMarkt. Tot die tijd kunt u gewoon terecht op www.retronintendokopen.nl.

4. Schalke ’04 – Kärcher

karcher_schalke04_ii

Kärcher is een elektronicamerk dat apparaten maakt die geschikt zijn voor het reinigen van verschillende vertrekken in en rond het huis. Zo maakt Karcher het mogelijk om ramen te lappen en te voorkomen dat het ‘een grote, natte kliederboel’ wordt.  De Duitse familie Kärcher besloot het hoofdkwartier te vestigen in Winnenden, in het zuiden van Duitsland. Opvallend is dat Kärcher Schalke ’04 koos om te sponsoren. Dat een goede 4 uur rijden van Winnenden. Tenminste saillant is dat de huisstijl van Kärcher onverbiddelijk geel-zwart is, de clubkleuren van Borussia Dortmund, de grootste rivaal van Schalke ’04.

5. HSV – Hitachi

hitachi_hsv

Het Japanse Hitachi is een van de grootste bedrijven ter wereld. U vindt de producten van deze constructeur van een groot en divers assortiment apparatuur deze week niet alleen in de MediaMarkt-folder maar ook in die van bijvoorbeeld Hornbach. De roze kleur op de foto zult u wellicht herkennen uit de nieuwste folder van de Gamma of de Karwei.

6. Ajax – TDK

tdk_ajax

TDK is een elektronicafabrikant uit Japan. Tokyo Denki Kagaku (Tokio Elektronica en Chemicaliën) is waar TDK voor staat. Heel Nederland draaide de cassettebandjes van TDK grijs. De markt voor cassette-bandjes is dankzij obscure bands uit het alternatieve popcircuit weer aan een opmars bezig.

7. Manchester United – Sharp

sharp_manu

Sharp is een Japans elektronicamerk, ontstaan nadat de Japanse oprichter rond 1910 het vulpotlood uitvond. Toen ze daar alles hadden uitgehaald, besloten ze zich op apparatuur te gaan richten. Zo was de minidisc-speler van Sharp lang een gewaardeerd accessoire bij een spijkerjas.

8. Real Madrid – Zanussi

zanussi_realmadrid

Wie zich afvraagt hoe ze bij Real Madrid keer op keer aan die smetteloos witte tricots komen, kan voor het antwoord bij de Italiaanse witgoedfabrikant Zanussi terecht. Voor het luttele bedrag van 315 euro wast u thuis ook de bloed, zweet en tranen van uw teamshirts in uw eigen Zanussi. Met Koninklijk resultaat.

9. Nurnberg – Grundig

grundig_fcnurnberg

Duitsere namen van Elektronicamerken zijn er niet: GRUNDIG (eervolle vermelding voor BLAUPUNKT). Tegenwoordig kennen we GRUNDIG vooral van de draadloze deurbel en koptelefoons. Die in ons land beiden gretig aftrek vinden. Grondig onderzoek leert dat GRUNDIG in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht inmiddels in Turkse handen is.

10. Juventus – Sony

sony_juventus

Sony behoeft weinig introductie. Het Japanse merk is zo aanwezig in de buurt van de Nederlandse stopcontacten als stof en decoratie van de Xenos. Het merk zet zelfs met de Z-serie een nieuwe stap in 4K HDR-tv’s. Voor de prijs van een flinke gezinswagenoccasion kan zo’n prachtige tv van u zijn.

11. PSV – Philips

philips_psv

Philips mag als Neerlands trots natuurlijk niet ontbreken. Vroeger veroverden ze harten over de hele wereld met hoogstaande consumentenelektronica, tegenwoordig opereren ze als ‘healthtech-bedrijf’ harten over de hele wereld en voeden ze onze kinderen op.

Deze lijst is niet (nooit) compleet dus we blijven nieuwe voorbeelden verzamelen voor een volgende folderronde. Gouden tip? Juweeltje te delen? Drop ze in de comments.

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Tekst: Sebastiaan de Kroon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s