11 voetballers die niet zouden misstaan op de Zuidas

cedric-van-der-gun

Strak in het pak. Lichtblauw overhemd. Een vriendin die Willemijn heet en die je weinig ziet vanwege je werkdagen van 14 uur en alle vrijmibo’s in de Blauwe Engel. Deze 11 voetballers passen perfect in het ideale Zuidas-plaatje. Geen enkele bankier, advocaat of consultant zal raar opkijken als een van deze heren vanavond laat uit een glanzend kantoorgebouw in hun reservaat komt rollen.

1. Milan Berck Beelenkamp

Milan-Berck-Beelenkamp

Hoe kan het ook anders. Zijn verenigingsmatje en dubbele achternaam werden al eerder uitgebreid besproken op dit platform. Milan en de Zuidas – het is een gouden combinatie.

2. Roderick Turpijn

Turpijn

Je hoort het de Head of Staffing zo zeggen: “Roderick, kan ik jou confirmen voor dat HR-project van 2 maanden bij die FMCG-gigant in de Middle East? Het kan best nasty worden.” “Count me in, Floortje.” Nu alleen nog losweken bij Randstad.

3. Alex Pastoor

alex-pastoor

Tijdens de actieve voetbalcarrière van Pastoor viel het nog niet zo op, maar zijn hoofdtrainerschap leek vanaf dag 1 een open sollicitatie voor de Nederlandse ‘City’. Het kapsel, het sjaaltje, de strak gesneden pantalon – “Wat doet deze man in de voetbalwereld?”, vroeg iedereen zich in den beginne af. Zijn huidige job op een chique sociëteit als Het Kasteel past Alexander gelukkig als een handschoen.

4. Jean Paul de Jong

jeanpaul-de-jong

Jean Paul heeft het allemaal. De dubbele voornaam. Het geraffineerde krulhaar. En boven alles een werkethos waar je u tegen zegt. Geef JP een deadline en hij haalt hem. Zeg JP dat hij morgenochtend dat rapport bij de VP Sales Northern Europe op het bureau moet leggen en hij buffelt de hele nacht door. Bovendien: als hij net zo makkelijk deals over de lijn trekt als hij gele prenten verzamelde, is hij voor elke firm een aanwinst.

5. Gérard de Nooijer

Gebr-de-Nooijer

Als corporate recruiter moeten kiezen tussen Dennis en Gérard voor dat felbegeerde management-traineeship, klinkt moeilijker dan het is. Ze zijn weliswaar precies even oud, even goed en zien er exact hetzelfde uit, maar aan de andere kant: Gérard bekt gewoon veel lekkerder met een aardappel in je keel.

6. Marcel Meeuwis

meeuwis

Van ondernemende types als Marcel zijn ze niet vies in Amsterdam-Zuid, zeker niet als hun begelde krulletjes netjes onder de oren uitkomen. Rebellen met een afwijkende mening – die zijn dan weer wat minder welkom. Het is aanpassen of wegwezen, Marcel.

7. Daan Bovenberg

daan-bovenberg

Oh, het had zo mooi kunnen zijn. Ware het niet dat ING in Zuid-Oost is gevestigd in plaats van op de Zuidas – helaas. Aan de andere kant: vanuit zijn kantoor met uitzicht op de ArenA kan de kersverse Analyst M&A op de Corporate Finance-afdeling dagelijks bedenken of Ajax nou echt wel te hoog gegrepen was.

8. Mark-Jan Fledderus

mark-jan-fledderus

Veel geld verdienen en pakken dragen – eigenlijk hebben profvoetballers en Zuidassers best veel overeenkomsten. Nu heeft Mark-Jan, die al zijn hele carrière bivakkeert in het rechterrijtje van de Eredivisie, met beiden niet al teveel ervaring gehad. Maar ja, hij heet wel Mark-Jan.

9. Cedric van der Gun

cedric-van-der-gun

Cricketen, lid zijn van HVV, Hagenaar in plaats van Hagenees zijn, Cedric heten – Van der Gun heeft alles in zich om uit te groeien tot de ster van de Zuidas. Aan zo iemand laat je je due dilligence met een gerust over over.

10. Alje Schut

alje-schut

De foto spreekt boekdelen. Kijk dan hoe die natte gelkuif culmineert in een beschaafde doch prominente mat. Met zijn blik gericht op een vuistdik overnamedossier ademt Alje (of Aljé, nog beter) hier alles waar de Zuidas voorstaat.

11. Melchior Schoenmakers

melchior-schoenmakers

Wie vernoemd is naar een van de drie koningen, voelt zich op de Zuidas natuurlijk als een vis in het water. Hoewel zijn weelderige Veritas-dos inmiddels is ingeruild voor een degelijke coupe, is de manier waarop collega’s de partner in spe aanspreken nog steeds onveranderd. “Melchior, lul!”

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Tekst: Erik Molkenboer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s