11 epische carrièrepaden

El-Loco

Eric Hellemons is een clubman in hart en nieren. Liefst 17 jaar speelde hij voor RBC Roosendaal. Hij is echter de uitzondering, want genoeg sommige spelers hoppen van club naar club. Broodvoetballers die tekengeld scoren en de zakken vullen. Hier zijn er 11.

1. Sergio

Sergio
Na jarenlang aan de zijde van maatje Cristiano doelpuntjes te hebben meegepikt in de Eredivisie, kiest Sergio eieren voor zijn geld. Cristiano gaat naar Basel, Sergio kiest voor een reis om de wereld, met Donetsk als eerste stop.

2. Afonso Alves

Alves

We noteren seizoen 2007/2008. Alves heeft zojuist 7 keer gescoord tegen Heracles Almelo en de wereld ligt aan zijn voeten. Na het seizoen kan de Braziliaan overal heen. Hij kiest voor Middlesbrough, haalt zijn niveau nooit meer en vertrekt naar het grote geld van Qatar. In de woestijn pikt hij nog wel wat doelpunten, maar vooral heel veel centen mee.

3.David Connolly

Connolly

De sympathieke Ier in Rotterdamse dienst pendelt seizoenenlang tussen de Ere- en Eerste Divisie. Dit kunstje herhaalt in Engeland, waar hij in totaal 7 clubs verslijt. Met branie en Brits bravoure.

4. Maceo Rigters

Rigters

Ben je ooit van plan te pieken op het juiste moment, te cashen en je daarna letterlijk vol te vreten? Vraag dan advies aan Maceo Rigters. Hoewel hij slechts 5 interlands voor Jong Oranje speelde, leek hij daar een geweldenaar. Dat hij dat niet is, weten ze in Blackburn, Norwich en Barnsley maar al te goed.

5. Prince Rajcomar

Rajcomar

Niet alleen zijn naam spreekt tot de verbeelding, zijn carrièreverloop net zo goed. Nederland, IJsland, Hongarije of Thailand: met een doelpuntenmoyenne van 1 op 2 was Prince overal een koning.

6. Joel Tshibamba

Tshibamba

NEC’er in Polen, Griekenland, Rusland, China, Denemarken, Armenië, Bulgarije en Bangladesh. Is naar verluidt de eerste Congolees die in deze combinatie van landen profvoetbal heeft gespeeld.

7. Mitchell Piqué

Pique

Naamgenoot Gerard speelt in de grootste stadions van Europa, maar Mitchell kwam niet verder dan ons eigen kikkerlandje. Negen verschillende clubs versleet hij in 14 jaar.

8. Adil Ramzi

Ramzi

Met maar liefst 6 verschillende Eredivisieclubs op zijn conto mag Adil met rechte een graag geziene gast op de Nederlandse velden genoemd worden.

9. Franck Grandel

Grandel

Keepers blijven vaak hun club trouw. Zo niet Grandel. Of dat te maken heeft met zijn onrustige inborst of zijn keeperskwaliteiten, laten we in het midden.

10. Abe Knoop

Knoop

Abe Knoop had qua clubs niet zo’n epische carrière, maar wat speeltijd betreft des te meer: hij zat seizoenenlang op de bank, zonder een officiële competitiewedstrijd te spelen. Ook een prestatie.

11.Sebastián Abreu

Abreu

El Loco wisselde jarenlang elke transferperiode van club. Overal speelde hij, overal scoorde hij, overal maakte hij ruzie. Bij liefst 20 clubs (in 20 jaar) maakte hij naam en faam. Je kon maar beter geen shirtje met zijn naam hebben.

Nog een lijstje zien?
Bekijk 11 epische carrièrepaden (deel 2)

Tekst: Dirk van den Heuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s