11 voetbalvrouwen met kortpittige kapsels

Kortpittig-voetbalvrouwen

Zoals niet elke profvoetballer een mooiboy met sterallures is, voldoet ook niet iedere voetbalvrouw aan het stereotype van geplamuurde Barbie of topmodel. Aan de hand van menig Eredivisieprof loopt gelukkig gewoon een degelijke dame met kortpittig kapsel. Beide benen op de grond, verf in de haren, borst vooruit.

Noot: op deze site gebruiken we alleen maar rechtenvrije foto’s. En die zijn er niet veel van voetbalvrouwen. Steeds even doorklikken dus om alle kapsels te bewonderen! Bovenstaande foto is natuurlijk van Kortpittig.nl.

1. Mevrouw Stam

Ellis, de oermoeder van het kortpittige kapsel. Toen Jaap Stam nog haar had, droeg zij haar dos al met verve (en met verf).

2. Mevrouw Van Geel

Immer aan de zijde van man Martin. Terwijl manlief zich ontwikkelde van veel scorende spits tot weinig trefzekere technische directeur, bleef Annet altijd zichzelf. Al jaren steevast aan de zijde van haar echtgenoot, immer voorzien van hetzelfde kortpittige kapsel, maar dan wel op de chique, Brabantse wijze.

3. Mevrouw Van Hoogdalem

Carnaval of geen carnaval, Danny ziet er altijd pittig uit. Zo doe je dat.

4. Mevrouw Sonck

Ook onze Zuiderburen zijn niet vies van een flinke dosis pittigheid en een ferme dot kleurspoeling. Mooi werk, Evy.

5. Mevrouw Booy

Soms met hoed, soms met bril, het maakt eigenlijk niet uit: Wendy’s coupe ziet er altijd tiptop uit. En als Wendy straalt, dan Foeke ook. Wat een duo.

6. Mevrouw Opdam

Het WK in 2006 staat op het punt van beginnen en echtgenoot Barry is van de partij, maar Ingrid is heerlijk gewoon gebleven. En daar hoort een dito kapsel bij. Niks meer aan doen, Ingrid.

7. Mevrouw Van Wonderen

Een bescheiden heerschap als Kees van Wonderen heeft een sterke vrouw naast zich nodig. Een vrouw die ferme keuzes kan maken. Of dat nu gaat om de carrière van haar man, het avondeten of haar eigen kapsel.

8. Mevrouw Waterreus

Waar Ronald de lange krullen uit het begin van zijn carrière allang heeft ingeruild voor een degelijke coupe, is ook het haar van Joyce met de jaren korter geworden. Korter betekent echter niet perse minder pittig, dat weten we allemaal. En dat laat Joyce ook maar weer eens zien, met dit fraaie, rode met-de-wind-mee-permanentje.

9. Mevrouw Blind

Zo gewoon als haar man eruit ziet, zo uitgesproken is Yvonne. Elke maand wordt de blonde teint bijgewerkt en dagelijks worden de piekjes zorgvuldig alle kanten op gezet. Het resultaat mag er zijn, Yvonne. En ze heeft het al jaren, getuige deze prachtige familiefoto met een wel hele jonge Daley.

10. Mevrouw van Loen

John is al tijden een graag geziene gast in onze lijstjes, maar vlak ook zijn eega Conny niet uit. Traditioneel zijn Johnny en Conny wel. De voormalig spits loopt al sinds mensenheugenis rond met McDonalds-kapsel, terwijl zijn echtgenote haar kapper decennia geleden al beval een kortpittige blonde coupe te prepareren. Tijdloos.

11. De vrouwtjes van Michel Breuer

Niet één, niet twee, maar zeven pittige meiden voor Michel. Kijk hem glunderen.

Bonus: Frau Effenberg, met exact hetzelfde kapsel als haar man.

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Tekst: Erik Molkenboer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s