John Arne Riise – De rode krijger

Riise

Er zijn niet veel spelers die kanonskogels in zich hebben. Roberto Carlos draait er zijn hand niet voor om. Verdedigers duiken weg als Hulk de bal vol op de wreef neemt. Alex, de tank van PSV, toont ze bij vlagen. Zelfs Ryan Babel en Afonso Alves kunnen het, als ze het op hun heupen hebben. Maar zij zijn niet mijn favoriet. Nee, doe mij maar de verwoestende schoten van John Arne Riise.

De noeste kop, de rode haren, de koude ogen. John Arne bezit niet veel features die hem aantrekkelijk maken. Hij beseft dat hij een kwaliteit moet ontwikkelen om bij de vrouwtjes in de smaak te vallen. Zijn keuze is onorthodox. Hij traint zijn lichaam, met name zijn linkerbeen, als een beest, in de hoop later ook met zijn middelste been te kunnen scoren. Die training legt hem geen windeieren. Na jarenlange arbeid bezit de Noor een machtig lichaam. Een Plork is geboren.

Elke gelegenheid om zijn lichaam te laten zien pakt hij dan ook. Wedstrijd gewonnen? Uit dat shirt. Doelpunt? John Arne bedekt zijn rotkop met zijn shirt, glijdt op de knieën en showt zijn sixpack. Vrouwen vallen in katzwijm bij het zien van de torso en de blokjes van de Noor. Commentatoren worden ondertussen opgewonden van zijn voetbalspel, en dan met name de goals: ‘Release the kraken!’

Onze vriend maakt furore in tenues die zijn rode haar accentueren. Liverpool, AS Roma en het Noors nationaal elftal – allemaal rood. Als een stoomlocomotief bestrijkt hij de gehele linkerflank en groeit uit tot een publiekslieveling. Hij maakt schitterende goals, wint prijzen met the Reds en verdient de Kniksen van het Jaar in 2006. Alles leuk en aardig, maar het ging hem toch om iets anders.

Die missie is geslaagd. De recordinternational van Noorwegen is bezig aan zijn derde huwelijk en heeft een prachtexemplaar van een vrouw het hof weten te maken. Onder haar druk probeert hij zijn uiterlijke voorkomen op nieuwe manieren te verbeteren. Zo kleurt hij zijn haar blond en zwart. De voetbalfans halen hun schouders op. In ons hart zal hij altijd de rode krijger blijven.

Elke maand de beste odes en lijstjes in je mailbox? Meld je aan!

Tekst: Dirk van den Heuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s