John Arne Riise – De rode krijger

Riise

Er zijn niet veel spelers die kanonskogels in zich hebben. Roberto Carlos draait er zijn hand niet voor om. Alex, de tank van PSV, toont ze bij vlagen. En verdedigers duiken weg als Hulk de bal vol op de wreef neemt. Vlak ook Ryan Babel en Afonso Alves niet uit. Maar zij zijn niet mijn favoriet. Nee, doe mij maar de verwoestende schoten van John Arne Riise.

De noeste kop, de rode haren, de koude ogen. John Arne bezit niet veel features die hem aantrekkelijk maken. Hij beseft dat hij een kwaliteit moet ontwikkelen om bij de vrouwtjes in de smaak te vallen. Zijn keuze is onorthodox. Hij traint zijn lichaam, met name zijn linkerbeen, als een beest, in de hoop later ook met zijn middelste been te kunnen scoren. Die training legt hem geen windeieren. Na jarenlange arbeid bezit de Noor een machtig lichaam. Een Plork is geboren.

Elke gelegenheid om zijn lichaam te laten zien, pakt hij dan ook. Wedstrijd gewonnen? In blote bast van het veld. Doelpunt? John Arne bedekt zijn rotkop met zijn shirt, glijdt op de knieën en showt zijn sixpack. Vrouwen vallen in katzwijm bij het zien van de torso en de blokjes van de Noor. Commentatoren worden ondertussen opgewonden van zijn voetbalspel, en dan met name de goals: ‘Release the kraken!’

Onze vriend maakt furore in tenues die zijn rode haar accentueren. Liverpool, AS Roma en het Noors nationaal elftal – allemaal rood. Als een stoomlocomotief bestrijkt hij de linkerflank en groeit uit tot een publiekslieveling. Hij maakt schitterende goals, rijgt prijzen met the Reds aaneen en verdient de Kniksen van het Jaar in 2006. Alles leuk en aardig, maar het ging hem toch om iets anders.

Die missie is geslaagd. Zo schrijft de Engelse tabloid The Sun dat de Noor in 2011 met Katie Price datete: ‘Hij sekste als een drillboor‘. Hij is intussen bezig aan zijn derde huwelijk, een prachtexemplaar van een vrouw. Onder haar druk probeert hij zijn uiterlijke voorkomen op nieuwe manieren te verbeteren. Zo kleurt hij zijn haar blond en zwart. De voetbalfans halen hun schouders op. In ons hart zal hij altijd de rode krijger blijven.

Tekst: Dirk van den Heuvel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s